Na titulní stranu

Fakta, životopis, fotografie
Mé životní a politické postoje a názory. Proč jsem vstoupila do ODS, proč jsem přijala kandidaturu.
Chcete-li o mně vědět víc, zeptejte se.Novinky, aktuality, různé akce, které pro vás připravuji
Články a rozhovory na téma moje práce v Senátu
Chcete-li mě kontaktovat...Informace k volbám do Senátu 2006



Chcete-li se dozvědět něco z mé profesní činnosti a nabídky

Archiv starších otázek a odpovědí

Vážená paní Filipiová, budete podporovat prodej zbývajících obecních bytů do soukromého vlastnictví? Myslím, se by se tím vyřešila otázka údržby interiérů těchto bytů.

Vážená paní Filipiová, Vaše prohlášení na webu jsem si přečetl a věřím Vám. Události komentáře jsem včera neviděl, a od České televize je to pořádná nehoráznost a "podpásovka". Nevím jak bych Vás v tuto podpořil, protože času do voleb moc nezbývá. Nejsem členem žádné polit. strany a nikdy jsem nebyl, a to co se děje nemá se stranictvím nic společného. To je absence lidské slušnosti, což mne zvlášť u T. Fischerové mrzí, protože jsem měl na ni úplně opačný názor. To co jsem včera poslal Vám, jsem poslal v trochu upravené podobě i MF DNES donázorů čtenářů. Moje dcery, žena i já Vám dáme rádi své hlasy, řekneme vše lidem doma, v zaměstnání, holky ve škole. Rádi Vám pomůžeme, ale nevím v tuto chvíli jak. Takže moc na Vás myslíme a ať Vám to vyjde.

Kontakt na mne, pokud bych Vám přece jen mohl být nějak prospěšný...

Pěkný den a dobrý výsledek přeje ...

Vážená paní Filipiová, v bezprostřední blízkosti mého bydliště v ulicích Americká, Záhřebská a dalších někdo přelepil Vaše plakáty "Táňou Fischerovou", které jsou na sloupech osvětlení. Přitom další sloupy jsou volné a nic tedy nebránilo tam tyto plakáty umístit a utkat se s Vámi férovým způsobem.

Do této doby jsem moc nevěřil titulku ve volebních novinách ODS Praha 3, které jsme dnes dostali do schránky. Ale tak bezohledné jednání je typicky komunistické a "Paroubkovské".

Přestože jsme již teď k volbám nechtěli jít, tak půjdeme zcela jistě, snad Vám naše 4 hlasy pomohou, budeme také přesvědčovat naše sousedy a známé.

Zdravím a držím Vám palce

Dobry den pani senatorko, jsem tradicnim volicem ODS a velmi si Vas vazim i jako cloveka, ale jsou dva duvody proc Vas nebudu volit. Jednim je Vase arogance (viz. treba i debata na CT24 s Vasi protikandidatkou Tatanou Fischerovou) a tim dalsim je, ze fakticky nemate poneti o zasadnich udalostech ve Vasem volebnim obvode. Konkretne, potize ohledne rekonstrukci bytoveho fondu P3 - zejmena nastavby rsp. jejich provedeni, kde stari lide jeste dnes, pul roku po zahajeni stavby, jsou bez vytahu a dockaji se ho az tyden pred Vanoci, ac puvodni prognoza byla 2-3 mesice bez vytahu. Myslis, ze specialne Vy byste to mohla pochopit, ale nezajimate se a to je pouze spicka nepochybne korupcniho ledovce na radnici Prahy 3.

Vážená a milá paní senátorko, gratuluji k prozatímnímu úspěchu a pevně věřím, že ve dnech 27. a 28. 1. 2006 se jen potvrdí to na co čeká spousta normálně a slušně uvažujících občanů. Držím palce a přeji vše jen to nej, nej, nej - nejen Vám, ale i nám.

Vážená paní senátorko, dovolte mi poblahopřát Vám k postupu do druhého kola nových senátních voleb.

Přejeme hodně štěstí v druhém kole voleb

Vážená paní Filipi, nemám žádný dotaz, chtěl bych jen popřát hodně štěstí a pogratulovat k výsledku voleb. Příjemný den !!

Dobrý den paní senátorko, díval jsem na statistiky účasti při hlasováních v senátu, a narazil jsem na Vaši poměrně častou neúčast v poslední době (15.10., 24.5., 12,4, 26.1.,). Chápu, že důvodů může být celá řada. Mohla by jste mi sdělit ty, které převažují u Vás. Děkuji.

Vážená paní Filipiová, děkuji za majlík! Pokud máte smlouvu s Poštou a je to uvedeno ve smlouvě (že nebudou vhazovat tam, kde si to nepřejí), pak je to jednoznačné a Vám se, samozřejmě, moc omlouvám! Pokud to ale ve smlouvě chybí, pak je problém "na Vaší straně" a odpovědnost je jednoznačná. A souvisí to. Pokud nedokážete (politik) dohodnout (zařídit) takto jednoduchou věc, pak nemůžete řídit věci veřejné! I když, upřímně a na Vaši obranu, kdo je tady řídí? (Myšleno dobře!) Přeji Vám příjemný a úspěšný den.

Vážená paní Filipiová, děkuji za omluvu! Chápu, že teoreticky za to nemůžete. Prakticky ano. Vy platíte, Vy poroučíte. Také nesu odpovědnost za to, co naši lidé udělají, přesto, že jim 100x za den řeknu, co nemají dělat. Již jsem si zvykl, že odpovědnost je pro našeho politika slovo neznámé! Přeji příjemný zbytek dne.

Vážená paní Filipiová, často si v tomto státě připadám jako "u Blbých na dvorečku"! (Ale proč jako, že?! Když tento stát "řídí" lidé, kteří nedokáží ani takovou banalitu, jako je vysvětlit svým lidem, že když má někdo na schránce napsáno, že si nepřeje (dokonce prosí!) vhazovat do schránky reklamní a propagační letáky, že by tam neměli vhazovat ani ten váš. Děkuji.
Příjemný a jinak ničím nerušený den.

Paní senátorko, velmi jste mě zklamala Vaší podporou zákona o registrovaném partnerství. Chtěl jsem Vás volit, ale s tímto je těžké Vás podpořit. Hodláte se dále angažovat v podpoře údajných práv homosexuálů včetně adopce dětí?

Vážená paní senátorko, vzhledem k tomu, že jsem vždy aktivním voličem, neboť toto právo považuji zároveň za svou povinnost, vždy se snažím seznámit se všemi kandidátkami. Chtěla bych Vám poděkovat za nápad se soutěží. Ačkoli otázky nebyly obtížné, přiměly mě navštívit po dlouhé době webové stránky Senátu ČR, kde jsem narazila na brilantní práci Jana Kysely o historii a mezinárodním kontextu Senátu. Budu z ní čerpat při studiu sociální práce a pedagogiky a i moje školou povinné děti ji využijí. Vřelý dík a hodně štěstí při volbách i v soukromém životě.

Co se dneska hraje v Národním divadle v Praze?

Jaký je Váš názor na problematiku sociální izolace našich tělesně postižených spoluobčanů, vzniklé dle mého názoru v době před rokem 1989? Jakým způsobem nebo programem se dá tato izolace zmenšit, popřípadě odbourat? Děkuji!

Vážená paní senátorko.

Již zřejmě za několik dní budete v senátu projednávat návrh zákona o přijetí úvěrů na financování Programu pořízení a provozování 24 letadel JAS 39 Gripen, který prošel poslaneckou sněmovnou . Protože se vším co vláda a hlavně ministr Tvrdík v souvislosti s nákupem Gripenů činí zásadně nesouhlasím a jelikož jako občan nemám jinou možnost, pokusím se Vás se svými výhradami seznámit, s cílem přesvědčit Vás, abyste se v zájmu lidí této země, připojila rovněž na stranu těch, kteří s tímto nákupem nesouhlasí.

O sobě bych Vám chtěl říci, že jsem byl 28 let vojenským pilotem a z toho 10 let jsem létal na nadzvukových letounech MIG-21, které dosud jsou ve výzbroji našich vzdušných sil a proto si myslím, že o problematice ochrany vzdušného prostoru letectvem něco vím. V současné době jsem členem zastupitelstva města Lipník nad Bečvou a předsedou Osadního výboru obce Podhoří, která je místní částí Lipníku. Prožívám proto boj o každou korunu v rozpočtu města, potřebnou na školství, opravy cest, dobudování kanalizací, čističek odpadních vod, atd. a zároveň vnímám jako velké zklamání to, že vláda a parlament, které si lidé zvolili s důvěrou, že budou se svěřenými finančními prostředky, které jejich voliči vytváří, dobře hospodařit, dokázali schválit nehorázně nesmyslný nákup nadzvukových stíhaček, při čemž cena za jedinou z nich je přímo astronomickou sumou, v porovnání s rozpočtem našeho města. Vím že náš stát naléhavě potřebuje finanční prostředky v mnoha oblastech a těžko stanovit, jestli více ve zdravotnictví, školství, dopravě, podpoře bydlení nebo jinde. Jsem ale pevně přesvědčen o tom, že tím co zcela určitě nepotřebujeme a ani nikdy potřebovat nebudeme, jsou právě jakékoliv nadzvukové stíhačky.

Dále bych Vás chtěl jen seznámit s jednotlivými myšlenkami, které nejsou nějak slohově a snad ani přesně chronologicky uspořádány, ale všechny potvrzují výše uvedený závěr.

- V době střel s plochou dráhou letu a raket zasahujícím cíle s přesností v řádu desítek metrů, není vůbec nadzvukové stíhací letectvo rozhodujícím faktorem v ochraně území státu

- V době moderních zbraňových systémů jsou nadzvukové stíhací letouny pouze reliktem studené války, doby kdy si potenciální protivníci dokazovali svoji schopnost zvládnutí výroby co nejdokonalejších strojů. Bohužel výrobci těchto letounů zůstali, potřebují odbyt a tam kde jde o stovky miliard, nemá pravda šanci.....

- Jaká je vůbec naše současná vojenská doktrína - kde je a jakými prostředky je vyzbrojen předpokládaný protivník - druh výzbroje, úroveň vycvičenosti a velikost armády by přece vždy vždy měly odpovídat bojovým prostředkům a síle předpokládaného nepřítele.

- Určitě jsme všichni přesvědčeni, že žádný z našich bezprostředních sousedů, ani země bývalého SSSR oním předpokládaným protivníkem nejsou a nikdy nebudou. Rusko se časem zřejmě, (a současný vývoj tomu nasvědčuje) nezbytně musí stát součástí nějakého evropského obranného systému, který nebude v protikladu k NATO, bude ale součástí celosvětového společenství, sdružujícího všechny demokratické země a bránícího tyto země před těmi, které dnes nazýváme problémovými a ve světle nedávných událostí - chránícím tyto země před terorizmem - Realitou je, že jsme členy NATO, které má určitě vojenskou doktrínu propracovanou a jistě v ní máme místo s předpokládanou výzbrojí a stavem armády i my. Proč při stavu naší ekonomiky neplníme co nejlépe jen ty nejnutnější požadavky, které na nás aliance klade a ignorujeme jejich stanoviska o nepotřebnosti nadzvukových letounů ve výzbroji našeho letectva ? Proč vláda chce za 60 miliard nakoupit něco, co nám ani alianci k ničemu není a nikdy ani nebude? V této souvislosti Vám ocituji pár vět z článku uveřejněném 16.4.2002 v Hospodářských novinách pod názvem: Navzdory "české lekci" se NATO rozšíří. Cituji: "Mnozí američtí pozorovatelé jsou zklamáni z poslední rozšiřovací vlny. Slyšet jsou stížnosti na neprůhledný tendr české vlády na stíhačky i snahu koupit Gripeny v situaci, kdy podle nich v české armádě vládne chaos." "Čeští politici mají ze strany NATO nesouhlasné signály, ale jsou buď hloupí, nebo je nic nezajímá ...

"Češi sice rozpočet zvýšili, ale peníze nebyly kvůli nekompetentnosti a snad i korupci dobře využity..." Jsem přesvědčen že NATO má všechna bezpečnostní rizika v našem prostoru vyhodnocena a ví co má a může po každém členu požadovat pro splnění cíle, t.j. zachování bezpečnosti každého člena a aliance jako celku. Plňme proto přesně její požadavky, abychom byli pevným a důvěryhodným článkem aliance, při čemž věřím, že tato nás nikdy nezatíží nad míru našich současných ekonomických možností. To, že po nás vyzbrojení letectva nadzvukovými letouny nepožaduje pouze podtrhuje skutečnost, že tyto letouny jsou pro alianci i pro nás nepotřebné. Není dobré když se v současné době naši někteří politici snaží znevážit názor představitelů aliance na nepotřebnost nadzvukových letounů tím, že jim údajně vadí, že si nekoupíme stroje americké. Myslím si že nestranný pozorovatel mohl původně zaznamenat pouze názor na nepotřebnost jakýchkoliv nadzvukových letounů, když se ale naši představitelé, přes všechna doporučení rozhodli tyto letouny pořídit, vadí jim neprůhlednost tendru na jejich nákup. Při tom podotýkám, že vláda, která vlastně o potřebnosti nákupu nadzvukových letounů rozhodovala, jednala ve světle úplně jiných bezpečnostních rizik, než která před světem vyvstala nyní.

- Nedávné i současné události nám ukazují, že bezpečnostní rizika se v celém světě neustále mění a určitě i o nich a jejich řešení bude jednat NATO na podzim v Praze. Proč nevyčkat co nového pro nás z tohoto jednání vzejde ?

- Pro ochranu před terorizmem bude možná potřebné vynaložit prostředky, které nám budou chybět, pokud nakoupíme letouny, které nepotřebujeme a nikdy potřebovat nebudeme. Význam a možnosti letectva v ochraně tak zvané "suverenity vzdušného prostoru" se totiž propagátory nákupu nadzvukových letounů záměrně nadhodnocuje. Stejně tak "heslo hlásané mnohými našimi politiky, že "vzdušný prostor našeho státu si musíme chránit sami" je mírně řečeno zavádějící Bylo by dobré, kdyby nám zastánci ochrany vzdušného prostoru nadzvukovým letectvem sdělili, kdy si představují, že budou naše vzdušné síly v době míru uváděny do stavu maximální pohotovosti, a kdy budou startovat, natolik včas, aby stačily případného narušitele našich vzdušných hranic zadržet dříve než pronikne do našeho vzdušného prostoru Jestli by totiž čas od zjištění, přes identifikaci cíle a rozhodnutí o jeho zadržení, po start letounů a jejich navedení na cíl, při rychlosti cíle 900km/hod dosáhl třeba jen 10 minut, uletí cíl za tuto dobu 150 km, což je při rozloze našeho státu jistě dost vážné narušení suverenity ?

- veškerou logiku rovněž postrádá tvrzení, že vzdušnou hranici mezi státy, které jsou nebo brzy budou členy jedné obranné aliance musíme chránit stejně intenzivně a nákladně jako kdybychom sousedili s potenciálním agresorem Naopak se mi jeví logické, že je v zájmu všech členů aliance, aby byly bezpečně a neproniknutelně, všemi opravdu účinnými prostředky zabezpečeny hranice ze směru reálně možného napadení. Na této obraně, která je zároveň obranou všech zemí uvnitř společného prostoru, by se zase logicky měly podílet poměrným dílem všechny země aliance.

- V MF DNES z 15.5. jsem se v článku od poradce náměstka ministra NO dočetl, že cituji : "Poslanci mají k dispozici tajnou zprávu a vědí, že bránit prostor jen raketami nelze....

Samozřejmě netuším, co tato tajná zpráva, která podle pana ministra Tvrdíka snad na několika tisících stranách osvětluje nezbytnost nákupu Gripenů obsahuje, pro nás neinformované občany však naši zastánci nákupu v čele s panem premiérem Zemanem jen zarputile tvrdí, že "náš vzdušný prostor si musíme chránit sami což údajně bez Gripenů nelze a nebo podle pana Zemana musíme o ochranu požádat "Luftwaffe", což nám jistě nemůže dovolit naše národní hrdost a také by to samozřejmě nebylo zadarmo. S žádostí o ochranu by to ale také nemuselo být tak jednoduché, jelikož jak jsem se 28.2.2002 dočetl v tisku pod titulkem: "Bundeswehr už nemá skoro žádné stíhací piloty" (převzato z Der Spiegel), v době kdy my považujeme za nezbytný nákup nových nadzvukových letounů, má pouze 6 ze 40 pilotů Bundesvehru absolvován program výcviku stanovený pro bojeschopnost ("combat ready"), údajně pro nedostatek peněz na náhradní díly a na pohonné hmoty. (Zřejmě ale také proto, že v Německu již vědí, že v dnešní době stíhače nepotřebují) Dovedou si naši propagátoři nákupu nadzvukových letounů představit, kde budeme na potřebnou úroveň výcviku a udržení bojeschopnosti pilotů brát peníze my a jak budou tyto prostředky jinde chybět ? Uvědomují si také, do jaké pasti výrobců se dostáváme z hlediska dosažitelnosti a ceny náhradních dílů potřebných k dlouhodobému provozu těchto letounů

- Letectvo je totiž přes svoji závratnou pořizovací cenu a horentní provozní náklady spojené s neustálým výcvikem pilotů, potřebným pro jejich udržení ve stavu bojové použitelnosti, ve své činnosti a tím spolehlivosti ochrany vzdušného prostoru, limitováno řadou neovlivnitelných faktorů jako je počasí atd. Kdo bude náš vzdušný prostor chránit, bude-li na letištích v Čáslavi nebo v Náměšti tak špatné počasí, že ochránci naší vzdušné suverenity nebudou moci odstartovat? Navíc letectvo potřebuje pro svoji činnost dokonale připravené letiště, které je v případě vážného konfliktu snadným cílem třeba střel s plochou dráhou letu, které zasahují cíle s přesností desítky metrů. Celá draze nakoupená a udržovaná technika, i s drahým výcvikem pilotů je bez dokonalé startovací dráhy okamžitě k ničemu. - Nejspolehlivěji dokáže v současné době zabránit narušení jakéhokoliv vzdušného prostoru pozemní PVO, která jediná je schopna s největší možnou účinností zničit jakýkoliv sledovatelný vzdušný cíl, při čemž v porovnání s letectvem, které je drahé pro udržení pouhé použitelnosti, je udržení použitelnosti pozemní PVO nesrovnatelně levnější. (A pan ministr Tvrdík to jistě ví, jelikož k ochraně Prahy při zasedání představitelů NATO chystá okolo Prahy rozmístit protiletadlové systémy) - Snad dokonalejší ochrany vzdušného prostoru se dá ale zřejmě dosáhnout vzájemnou souhrou obou systémů, při čemž letectvo nemusí být vůbec nadzvukové, jelikož pozemní PVO může eliminovat vysoko letící i nadzvukové cíle cíle a podzvukoví letci mohou, zasahovat proti náhodně či úmyslně zbloudilým civilním letounům

- "Odborníků", kteří jsou přesvědčeni, že případného narušitele vzdušného prostoru je nutno identifikovat vizuálně, bych se rád zeptal, jak budou ochránci vzdušné suverenity identifikovat cíle za špatné dohlednosti, v noci, nebo poletí-li cíl v oblacích a pod. V této souvislosti mne děsí, slyším-li, že naše atomové elektrárny spolehlivě chrání letectvo ze základen v Čáslavi a v Náměšti n.O.

- jak chrání vzdušný prostor letectvo? : - zjištění cíle radiolokátorem, elektronická identifikace, rozhodnutí, vyrozumění osádek, příprava ke startu, start, navedení na cíl, identifikace (vizuální velmi málo pravděpodobná) , přiblížení k cíli - odpal rakety - řádově minuty až desítky minut (podle úrovně pohotovosti, jsou-li piloti neustále v kabinách letounů, nebo třeba pouze v pohotovostní místnosti a pod.) Spolehlivost ochrany prostoru při tom ovlivňuje počasí atd.

- jak chrání tento prostor pozemní PVO? :- zjištění cíle radiolokátorem, identifikace, rozhodnutí - odpal rakety - řádově vteřiny, maximálně minuty - za každého počasí ve dne i v noci - neexistuje jediný vážný důvod, proč prakticky tutéž raketu, která dokáže v případě potřeby sama odstartovat ze země a zničit cíl, má do vzduchu vynášet drahý letoun s draze cvičenou osádkou, jejichž udržování ve stavu bojové použitelnosti je nesmírně nákladné (to, že cíl je možno či dokonce nutno identifikovat vizuálně a že nakonec zůstane na pilotovi rozhodnutí o zničení cíle, si může myslet pouze laik ovlivněný akčními filmy z leteckého prostředí) Kromě toho je zřejmé, že doba potřebná k provedení zásahu proti cíli, při rozloze našeho území (cca 200x400km) často vůbec neumožní zásah efektivně realizovat (Letouny by musely startovat v době kdy by cíl byl daleko nad územím sousedů) - Doslova šokující mimo jiné je jak pan premiér Zeman zdůvodňuje nutnost urychleného nákupu letounů, mluví-li vážně o tom, že bychom si neměli nechat ujít "zaváděcí cenu" Gripenů, kdy o vyhozených desítkách miliard z kapes občanů mluví jako prodejce hrnců, či jiného "nepostradatelného" zboží, který Vám desetinásobně předražený výrobek nabídne za "zaváděcí cenu" předražený pouze 9x, nebo Vám k němu "zadarmo" dá bezcennou tretku. (Kdo ví jaká je vlastně skutečná cena jednoho Gripenu?)

- snad ještě několik slov k t.zv. "offsetům", jejichž splnění bylo údajně podmínkou zadavatelů pro samotnou účast ve výběrovém řízení. Jen těžko je možné si představit, že může být vážně myšleno, že, s trochou nadsázky, čím více letounů nakoupíme, tím budeme vlastně bohatší, ba dokonce v některých regionech vyřešíme problémy nezaměstnanosti. Myslím si, že všechny tyto programy jsou těžko kontrolovatelné a jejich nesplnění nevynutitelné a jsem přesvědčen, že žádný soukromý investor u nás nebude podnikat, nebude-li tato investice výhodnější pro něj, než pro nás. - Myslím si že jediná správná cesta pro naše letectvo i zemi v současnosti je : Zachránit projekt L-159, vybavit tento letoun nejmodernějšími dosažitelnými systémy, tak, aby byl ve své třídě nejlepším na světě, očistit jej špíny, účelově na něj nanesené naším ministrem, vycvičit na něm dokonale naše piloty, snažit se kvalitou konkurovat srovnatelným letounům jiných výrobců a získat zájem o tento letoun na světových trzích.

Argumentů osvětlujících nesmyslnost nákupu nadzvukových letounů je jistě ještě mnoho, pro tento nákup bych ale těžko hledal jediný. Zastavte proto prosím toto stíhačkové šílení naší vlády a věřte, že nadzvukové letouny jsou v této době opravdu až tím posledním, co naše země potřebuje. Uvědomte si, že za pořizovací cenu jednoho letounu se může třeba vybudovat nemocnice nebo nakoupit špičkové vybavení, které bude zachraňovat lidské životy.

Špatných a při tom nevratných rozhodnutí vlád, kterými náš stát přišel o stovky miliard bylo již dost. Pokud bude realizováno toto špatné rozhodnutí, budou na ně doplácet všichni naši občané desítky let. V problematice nákupu Gripenů určitě nejde vůbec o levo-pravé nebo jakékoliv jiné politické chápání světa, jde ale o skutečné potřeby naší země a ze všeho, co se kolem nákupu Gripenů děje, jasně vysvítá, že v tomto případě se nejedná o úroveň naší bezpečnosti, ale o nejdrsnější lobbing zbrojařského komplexu v dějinách našeho státu. Jelikož Vy paní senátorko, můžete svým hlasem a vlivem přispět k vítězství zdravého rozumu a projevit zodpovědnost při rozhodování o prioritách naší země, prosím, vyslovte NE možnosti nákupu nadzvukových letounů, které by sice byly nejdražší ozdobou leteckých dnů, naše země je však nepotřebuje a já jsem pevně přesvědčen, že je ani nikdy potřebovat nebude.

Vazena pani senatorko,

Volil jsem Vas ve svem obvode a tak bych rad vedel, jak volila moje senatorka v otazce plosnych pridavku na deti. Mam 8 lete dite a kazda koruna navic je potrebna, i kdyz mam hruby plat nad 20 tisic a jeste si po vikendech prividelavam. Velmi me zklamalo dnestni hlasovani senatu.

Argumentace pravicovych poslancu, ze se neumerne zatizi statni rozpocet je nesmyslna, nebot jen zrusenim uradovani okolo pridavku se penize musí vratit. Dale argumentace, ze se daji penize bohatym je opet nesmyslna, protoze prijem nad 100 tisic ma 0,02 % lidi a vsichni do prijmu 50 tisíc uvitaji kazdou korunu navic.

Dale Vam chci zdelit, ze ODS se pripravila o dalsiho verneho volice, jen tak dal!

Posledni moje poznamka : senat opet presvedcil o sve naproste zbytecnosti, jste odkladiste politiku pro ktere uz jinde nezbylo misto a veskere Vase rozhodovani je pouze politikareni. O zivote obycejnych lidi nemate ani poneti.

Klidne si odpocivejte za nase penize dal, ale nezapomente, Buh Vam to oplati.

Vzhledem k obvykle povysenosti politiku k obycejnym lidem odpoved od Vas ani neocekavam.

S pozdravem.

Ctihodná paní senátorko, obracím se Vás ve věci tzv. "mysliveckého zákona", jehož návrh před třemi dny schválila Poslanecká sněmovna Parlamentu ČR. Kritici této předloze - podle mého mínění právem - vytýkají omezování vlastnických práv vlastníků lesa a hrozbu poškozování lesního ekosystému neúnosně vysokými stavy lovné zvěře.

Rád bych v této souvislosti upozornil ještě na jeden problém, a sice rozdíly v právech různých uživatelů lesa. Řadu let se věnuji orientačnímu běhu, nejen jako rekreační závodník, ale občas také jako spolupořadatel závodů. Ze své zkušenosti mohu otevřeně říci, že už za současného stavu myslivecká sdružení (hlavně díky svým místním kontaktům) omezují a často zcela znemožňují konání sportovních a rekreačních akcí v lesích.

Sporty v přírodě přitom považuji za ideální prostředek nejen pro upevňování tělesného a duševního zdraví, ale také za způsob výchovy lidí a mladých zvláště k vědomí významu životního prostření a nutnosti jeho ochrany. Podle dostupných informací dává však návrh nového zákona jedné zájmové skupině uživatelů lesa možnosti prakticky znemožnit využívání lesa jiným pro sport a rekreaci.

Žádám Vás tedy, abyste při diskusi s ostatními senátory a při hlasování v Senátu vzala v úvahu i toto hledisko a návrh zákona nepodpořila.

Současně využívám této příležitosti, abych Vás pozval na orientační soutěž (nejen) pro vozíčkáře, pořádanou na začátku října: http://klobouk.fsv.cvut.cz/~hora/ob/zavody/vozic.htm což by pro Vás mohla být ideální příležitost k seznámení se s naším sportem. Bohužel se v Opavě sám nemohu zúčastnit, protože pomáhám pořádat jiné závody ve stejném termínu.

Omlouvám se za tuto formu a stručnost, ovšem jsem si vědom, že i Vaše časové možnosti jsou omezené. S přátelským pozdravem

Příště alespoň odpovězte na otázku, děkuji projevila jste se jako pravá členka ODS.

Vážená paní Filipiová, pokud byste byla zvolena do Senátu, budete také volit budoucího prezidenta republiky. Zajímalo by mne, jakého člověka si dokážete představit na tomto postu. Děkuji za konkrétní odpověď.

Proč v Praze nejezdí již rok žádné nízkopodlažní tramvaje (tři jsou deponovány ve vozovně Pankrác a jedna je v ČKD DS)? V ostatních českých městech jezdí aspoň jedna nízkopodlažní tramvaj (Liberec 1 ks, Ostrava 9 ks, Brno 7 ks, Plzeň 6 ks, Olomouc 4 ks).

Vážená paní architektko, čtyři roky jsem pracovala s lidmi s kombinovaným postižením, převážná většina z nich byla na vozíku, a proto znám problémy týkající se vyhlášky č.174/1994 Sb. stavebního zákona. Zajímalo by mě, jestli se domníváte, že Vaše přítomnost v Senátu pomůže tento problém vyřešit lépe a rychleji. Myslíte si, že Vaše pomoc bude ze Senátu prospěšnější než z pozice architekta a projektanta? Nebojíte se, že Vám práce v Senátu zabere tolik času, že už nebudete mít kdy na pomoc konkrétním osobám? Dovolte mi, prosím, ještě jeden dotaz. Na Vašich předvolebních www stránkách nazýváte důchodovou a sociální politiku záchrannou sítí. Je to termín opravdu výstižný, ale obávám se, že ne pro naši republiku. U nás je tato záchranná síť velice stará, ztrouchnivělá a místy až děravá. Zajímalo by mě, jak si představujete její opravu. Samozřejmě, souhlasím s Vámi, že je v první řadě na rybách, aby se do této sítě nezapletli. Ale přeci jenom někdy nic jiného nezbývá. Ještě by mě zajímal Váš názor na termín „nezaměstnatelní“. Četla jsem ho v novinách v souvislosti se ženami staršími 45 let věku a muži staršími 50 let věku. Jsou to opravdu moc velké ryby pro naší záchrannou síť? Předem moc děkuji za Vaši odpověď.

Vážená paní inženýrko, neberte to jako ironii, ale proč jste ve straně, která se opoziční smlouvou zjevně zpronevěřila svým zásadám, svým předvolebním proklamacím o mobilizaci? Jako nezávislá byste měla větší důvěru, jako členka strany jste spoluzodpovědná za její politiku. A ODS zklamala.

Paní Filipiová, jaké máte jako senátor prostředky k tomu, abyste mohla realizovat některé volební záměry ve prospěch občanů Prahy 2 a Prahy 3 tak jak je formulujete ve svém předvolebním letáku? Zajímá mě např. zda jako senátor máte nárok být přítomen jednání zastupitelstva a za jakých podmínek, jakou váhu může mít vaše slovo, jak budete řešit rozhodnutí samosprávy, které nebude v souladu s vašimi předvolebními záměry:
- dětská hřiště
- podzemní garáže
- psí exkrementy
- rekonstrukce parků
- boj proti sprayerům

Kolik času chcete této práci věnovat, jakým způsobem budete o svých jednotlivých krocích v tomto směru informovat své voliče? Mě osobně web vyhovuje, ale řada lidí k němu ještě přístup nemá.

Chci předeslat, že ačkoliv jsem na civilní službě jako osobní asistent kvadruplegika a vím, jaká je na Vinohradech situace, zdá se mi řada těchto záměrů hned na první straně letáku je přinejmenším "vhodně umístěná" až téměř populistická.

Bydlim na rohu nam. Miru a ulice Slezske a den co den mi do oken celou noc sviti reflektory osvetlujici Narodni dům - proto Vas prosim, zda neni mozne v teto veci jednat na prislusnych mistech. At uz pominu, ze vetsina lidi vsech mest bydlicich v prvnich patrech je kazdou noc suzovana znacne intenzivnim umelym svetlem, musim rici, ze zminene lampy jsou , dle meho nazoru, mezi 24:00 a rekneme 5:00 znacne neekonomicke. Nedomnivam se, ze v techto hodinach jsou obcane, nebo zahranicni turiste nutkani potrebou studovat arch. pamatky …

Já bych se vás třeba zeptala na drogy. Ten zákon není podle mě v pořádku. Když mě policajt sebere za jointa v puse, fajn. Budu-li mu sympatická, uzná mi menší než malé množství. Nemůžu se ale potom poprat s tím, že každý den v kteroukoli denní i noční hodinu procházím kolem Arabů, kteří prodávají drogy tvrdé, šmelí s valutami a neustále vytahují kalkulačky a své nadité peněženky. Tolik peněz si třeba nevydělám za půl roku. Pan Severa mi neodpověděl, co mi na to řeknete vy?

Paní architektko, co soudíte o církevních restitucích a problému financování církví?

Vazena pani Filipova, jaky je Vas nazor na deregulaci najemneho? Myslite, ze je treba nejakym zpusobem najemniky chranit nebo jste pro uplne uvolneni cen najemneho? Domnivate se, ze se uvolnenim cen vyresi spatna bytova situace v Praze? Dekuji za odpoved.

Vážená paní Filipiová, žijeme v době, kdy se rozhodně nedá říci, že láska a pravda zvítězila nad lží a nenávistí. Aby se tento stav trochu zlepšil, k britské slušnosti máme velice daleko, máme spíš blízko k východní neslušnosti, domnívám se, že je třeba začít vychovávat mladou generaci jinak. Zajímal by mě Váš názor na problematiku drog a drogové prevence. Zajímal by mě Váš názor jako architekta na úroveň dětských hřišť na Praze 2, zejména Riegrovy sady a Praze 3, zdá se mi totiž, že tato místa jsou spíše pro venčení psů a ne pro děti. Děkuji Vám za Vaši odpověď.

Jako člen ODS mám radost, když slyším slova uznání Vám z úst svých známých z řad US, kteří Vám přejí vítězství. Jako člen ODS nemám radost z opoziční smlouvy a tolerančního patentu. Myslíte si, ze ODS svými kroky, včetně dosažení odstranění nejhorších ministrů vlastně nestaví ČSSD cestu k vítězství v dalších volbách? Snažil jsem se hledat v postoji vedení státotvorný přístup, ale marně – ČSSD by při našem opravdovém zájmu o stát nemohla nikdy dostat naše povolení vládnout po celé volební období...

Velice by mne zajímalo, proč jste se rozhodla kandidovat právě za ODS. Mně osobně jste například velmi sympatická, ale ODS volit již z principu nechci. S pozdravem.

Vážená paní architektko, předesílám, že mám automobil, používám ho, pokud je třeba. Neukázněné automobilisty nenávidím. Myslíte si, ze je v silách zastupitelských orgánů a policie trochu usměrnit řidiče, aby neparkovali na chodnících, na kolejích, v úzkých ulicích, aby vůbec aby se chovali slušně, jak se na chování lidi k lidem sluší a patří. Věřím, že i Vy sama povazujete současnou situaci za neúnosnou. Mate chuť se do toho pustit? Myslíte si, ze je příliš utopistické přání udělat kompletní revizi dopravní situace v Praze, dát omezující dopravní značky jenom tam, kde to je opravdu nezbytně potřeba a potom tvrdě a nekompromisně vyžadovat jejich dodržování ? Děkuji.

Dobrý den paní Filipiová, zajímalo by mě, jak vedla Vaše cesta od architektury k politice. Děkuji

Vážená paní, měl bych jediný dotaz, ohledně Vaší kandidatury do senátu. V případě, že by Poslanecká sněmovna schválila změnu ústavy na zrušení Senátu, podpoříte pak jako senátorka tuto změnu? Prosím o jednoznačnou odpověď.

Působíte jako vyrovnaná žena, která se chce v politice zasadit o veskrze nenapadnutelné cíle integrace postižených atd. Proč jste si vybrala právě ODS? Jaký je Váš názor na státní podporu vědy a výzkumu v ČR?

Vážená paní architektko, zajímalo by mne, jaký je Váš názor na plánovanou výstavbu na Vítkově (lanovka, restaurace, etc.)

Vážená paní architektko, co říkáte na skutečnost, že předseda ODS Václav Klaus nezatleskal prezidentovi po jeho projevu 28. října?

Vážená paní Filipiová, zajímalo by mne jaký je Váš postoj k otázce uznání registrovaného partnerství osob stejného pohlaví. Jak by jste hlasovala v případě Vašeho vítězství v Senátu při projednávání tohoto zákona? Děkuji a jsem s pozdravem.

Matky s kočárky jsou ve věcech bezbariérovosti velkým spojencem vozíčkářů. Nezapomíná se často na tuto skutečnost?

Vážená paní Filipiová, jaký je Váš názor na naprostý nedostatek žen ve vládě ČSSD a na výroky pana Zemana, že na této situaci nehodlá nic měnit. Dále bych se chtěla zeptat,co si myslíte o vysokém věkovém průměru vlády ČSSD. Za Vaši odpověď velice děkuji.

Paní architektko, jaký je Váš názor na vhodnost a technologickou možnost výstavby komerčního a bytového centra na vodojemech Flora, jak jej prosazovala magistrátem řízená firma TCP, a.s. Jak je možno zrušit ochranu hygienického pásma nad nádržemi pitné vody pro levobřežní část Prahy, jak se stalo? Budete se zasazovat o zastavení tohoto projektu a navrácení ochrany? (Prozatím platí usnesení ZHMP o Pozastavení a vyjednávání s MČ P3.)

Prosím odpovězte na otázku, kterou jsem ve Vašich uvedených odpovědích nenašla. Ta otázka je vlastně logická a lidé ji pokládají ve chvílích, kdy jsou zmateni, zklamáni, zaskočeni... Zní stručně takto: „Je ta paní F. víc osobnost nebo stranický kandidát? Bude slepě poslouchat nařízení stranická nebo se umí postavit a obhájit si svůj názor?“

Udělala jste už něco pro Prahu 2?

Vážená paní Filipiová, ve kterém ze senátních výborů chcete pracovat a co konkrétně (kromě obecných programových cílů ODS) chcete prosadit? Děkuji za odpověď.

Jaký je Váš názor na výrok předsedy ODS V. Klause na F1, kde se v souvislosti s jednáním „Rady moudrých“ o ev. ukončení sankcí EU vůči Rakousku posmíval fyzickému handicapu finského prezidenta? Pokud jste tento výrok neslyšela ani nečetla (byl poměrně obšírně medializován), nebude pro Vás určitě problém to udělat. Osobně se domnívám, že špičkový politik, který se takového lapsu dopustí by měl ihned odstoupit, jinak poškozuje nejen svou politickou stranu, ale i kredibilitu jejích kandidátů. Děkuji za Vaše stanovisko.

Co si myslíte o našem vstupu do EU?

Jaký máte názor na možnosti kupovat nemovitosti v ČR cizinci?

Jaký je váš názor na legalizaci partnerského soužiti homosexuálů?

Byla jste někdy členem KSČ nebo jiné politické strany?

Co si myslíte o tom, co se děje s Akropolí. Jaký je Váš názor na postup zastupitelstva?

Proč ODS podporuje Zemana?

Co říká na vaší kandidaturu rodina?

Paní Filipiová, chtěla bych se zeptat, jak zvládáte práci a rodinu?

Hodláte podporovat vzdělání v ČR a jak?

Vážená paní architektko, jak chcete obhajovat většinový problém Vašeho obvodu a jak jej zjistíte? Děkuji za odpověď.

 Nahoru

Na titulní stranu