Na titulní stranu

Fakta, životopis, fotografie
Mé životní a politické postoje a názory. Proč jsem vstoupila do ODS, proč jsem přijala kandidaturu.
Chcete-li o mně vědět víc, zeptejte se.
Novinky, aktuality, různé akce, které pro vás připravuji
Články a rozhovory na téma moje práce v Senátu
Chcete-li mě kontaktovat...



Chcete-li se dozvědět něco z mé profesní činnosti a nabídky

Média

MF Dnes (příloha Praha), 22.11.2001

VĚTŠINA ČLENŮ ODS NECHCE KASLA ZA PRIMÁTORA

Praha - Primátor Jan Kasl má zřejmě před sebou poslední rok v této funkci.

Ztratil totiž zřejmě podporu většiny stranických kolegů, kteří na začátku prosince budou volit šéfa pražské ODS - a ten by měl mít také největší šance na primátorskou kandidaturu.

Předseda klubu ODS v městském zastupitelstvu Petr Bratský uvedl, že největším favoritem na post primátora za ODS je starosta Prahy l Jan Bürgermeister, ale zcela bez šancí není ani starosta Prahy 6 Pavel Bém.

Sám Bürgermeister se s ambicemi na nejvyšší pražský post nijak netají. "Primátorskou funkci bych přijal," řekl.

Na rozdíl od něho Béma možnost primátorského křesla naprosto zaskočila. "Nic takového jsem neslyšel," uvedl včera. Současný primátor nemá skoro žádnou šanci. Čtyři oblasti navrhly do čela pražské ODS Bürgermeistra a jenom Praha 2 by chtěla Kasla. Ten zřejmé nemá ani podporu předsedy ODS Václava Klause, který minulý týden v internetové diskusi na adrese ihned.cz řekl, že podle něho Kasl nepřesvědčil pražské členy o tom, že je dobrým primátorem.

Náměstek primátora Petr Švec preferuje Bürgermeistra. Nynějšímu primátorovi příliš nevěří. "Nedomnívám se, že podpora pana Kasla není nijak výraznější," prohlásil včera.

Senátor a současně pražský zastupitel Josef Pavlata ještě neví, koho bude volit. Nicméně oblast "devítky", kde šéfuje, podpořila Bürgermeistra.

Podle pražského radního Rudolfa Blažka si starosta Prahy l vede v čele ODS velmi dobře. "Proto není důvod, aby nepokračoval dále," dodal.

Jako primátora si dovede představit Kasla senátorka Daniela Filipiová, ale její hlas je v rámci ODS výrazné menšinový.

Dokazuje to i včerejší vyjádření vlivného zástupce Prahy ve vedení ODS, místopředsedy Jana Zahradila "Podle mne není Kasl špatný primátor, vadl mi však jeho politický styl, když problémy se stranickými kolegy řeší přes média. Jako primátora si dovedu představit Jana Bürgermeistra," řekl.

Také v ČSSD se debatuje o kandidátovi na prvního muže města. Mezi členy má velkou podporu i nynější náměstek primátora Jiří Paroubek.


 Zpět na média

Nahoru
Na titulní stranu